(1)
Mliečne bielkoviny Kazeíny a/alebo kazeináty, ktoré tvoria časť tovaru, sa nepovažujú za mliečne bielkoviny, ak tovar neobsahuje žiadnu inú zložku mliečneho pôvodu. Mliečny tuk, ktorého obsah v tovare je nižší ako 1 hmotnostné %, a laktóza, ktorej obsah je nižší ako 1 hmotnostné %, nie sú považované za ďalšie zložky mliečneho pôvodu. Pri plnení colných formalít musí zodpovedná osoba v takomto prípade v príslušnom vyhlásení uviesť: „jediná mliečna zložka: kazeín/kazeináty“.
(2)
Škrob / glukóza Obsah škrobu v tovare(ktorý sa predkladá), jeho degradačné produkty, tzn.všetky polyméry glukózy a glukóza, určené ako glukóza a vyjadrené ako škrob(počítaný v sušine, 100 % čistoty; prepočítavací faktor pre prepočet glukózy na škrob: 0,9). Ak sa však deklaruje zmes glukózy a fruktózy(v akejkoľvek podobe) a / alebo sa zistí jej prítomnosť v tovare, do vyššie uvedeného výpočtu sa zahrnie množstvo glukózy, ktoré prevyšuje obsah fruktózy v tovare.
(3)
Sacharóza / invertný cukor / izoglukóza Obsah sacharózy v tovare(ktorý sa predkladá), spolu so sacharózou vyjadrenou ako sacharóza v akejkoľvek zmesi glukózy a fruktózy(aritmetický súčet množstiev týchto dvoch druhov cukru vynásobený 0,95), ktorá je deklarovaná(v akejkoľvek podobe) a / alebo ktorej prítomnosť bola v tovare zistená. Ak je však obsah fruktózy v tovare nižší ako obsah glukózy, do vyššie uvedeného výpočtu sa zahrnie množstvo glukózy, ktoré sa rovná hmotnosti fruktózy.
Poznámka:
Vo všetkých prípadoch, keď sa deklaruje produkt získaný hydrolýzou laktózy, a / alebo sa zistí prítomnosť galaktózy v cukroch, potom sa množstvo glukózy rovnajúce sa množstvu galaktózy odpočíta od celkového obsahu glukózy ešte pred vykonaním ďalších výpočtov.